Meer weten...

Infosessie "Keuringen in de bouwsector"

Leven

Als aannemer werkzaam op een bouwplaats dient men voorzorgen te nemen voor diverse risico’s.

Voor twee bijzondere risicovelden: werken met hijstoestellen en de elektrische installatie voorziet de regelgeving bijkomend periodieke controles door erkende diensten voor technische controles.

Maar wanneer dienen deze controles te gebeuren en wat dient gecontroleerd te worden? Waar dient men als gebruiker zeker zelf aandacht voor te hebben, waar loopt het soms fout, vaak met ernstige gevolgen?

I.v.m. de elektrische installatie, welke vormen kan deze aannemen op de bouwplaats en wat zijn de risico’s? Dit is vaak een complex gegeven waarbij bepaalde keuzes door de werkgever in verband met het type van de gebruikte installatie en voorzien gebruik gevolgen kunnen hebben naar de beschermingsmaatregelen die genomen moeten worden om veilig te kunnen werken en conform de reglementering (in dit geval het A.R.E.I. maar ook boek III, Titel 2 elektrische installaties van de Codex over het welzijn op het werk) te zijn.

Om de werkgevers/aannemers wegwijs te maken in deze reglementeringen organiseert het Provinciaal Comité Limburg voor de Bevordering van de Arbeid – Provinciaal Veiligheidscomité Limburg op 28 februari 2019 een ontbijt-sessie i.v.m. "Keuringen in de bouwsector".

• 07.30 u. Onthaal van de deelnemers met ontbijt
  • 08.00 u. Verwelkoming Bert Lambrechts, gedeputeerde en afgevaardigd-voorzitter Provinciaal Veiligheidscomité Limburg – Provinciaal Comité Limburg voor de Bevordering van de Arbeid
  • 08.15 u. De werfinstallatie: opbouw en keuring  - Bart Van Rossum, technisch directeur, Technisch Bureau Verbrugghen (BTV)
  • 09.15 u. Hefwerktuigen op werven: Wettelijke inspecties - Luc Vandereyt, project engineer - technical expert Building, Vinçotte
  • 10.15 u. Vraagstelling

Donderdag, 28 februari 2019

om 7.30 u.

Boudewijnzaal (Provinciehuis), Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

Organisator

Meer info

• Contactgegevens: Provinciaal Veiligheidscomité van Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt - tel.: 011 23 79 08 - e-mail: veiligheidscom@limburg.be
    • contactpersoon programma: Greet Caubergs, secretaris
    • contactpersoon inschrijvingen: Cecile Claes
  • Inschrijvingen zijn gratis, documentatie is inbegrepen.