De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Dierenwelzijn
  • Met de aanhoudende warmte: zorg voor zorgeloze en diervriendelijke dagen voor jouw (huis)dieren!
Gedeputeerde Vandenhove bezocht het dierenasiel Sint-Truiden en nam hondenijsjes mee als versnapering voor de honden.

Met de aanhoudende warmte: zorg voor zorgeloze en diervriendelijke dagen voor jouw (huis)dieren!

maandag, 09 juli 2018

Honden en katten zijn zeer gevoelig voor warmte. Zij kunnen veel minder gemakkelijk hun warmte kwijt raken dan wij mensen. Zelfs in de meest alledaagse dingen loert dan ook het gevaar van oververhitting.
Als baasje kun je heel wat doen om de hitte draaglijk te maken voor jouw huisdier. Wat voor mensen geldt, geldt zeker ook voor dieren: zorg voor voldoende water en verkoeling, neem jouw dier niet mee in de auto op warme dagen en vermijd overbodige inspanningen.

De provincie Limburg heeft een aantal handige en eenvoudige tips gebundeld om eigenaars van honden, katten en knaagdieren alvast op weg te zetten. Flyers met tips voor afkoeling voor honden en katten zijn te verkrijgen bij de Limburgse dierenasielen. Het volledige overzicht met tips kun je eveneens terugvinden op de website van de provincie Limburg (www.limburg.be/hitteplandieren).

De gedeputeerde van Dierenwelzijn bracht vrijdag een bezoek aan het dierenasiel van Sint-Truiden en voorzag de honden van een versnapering in de vorm van een hondenijsje. Meteen de uitgelezen plaats om de Limburgers te herinneren aan het "hitteplan voor dieren’, en het knappe werk van de dierenasielen, die alweer vol aan het geraken zijn met huisdieren van vakantiegangers, en hun vrijwilligers nog eens in de aandacht te brengen.

Lees het volledig persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Dierenwelzijn
  • Met de aanhoudende warmte: zorg voor zorgeloze en diervriendelijke dagen voor jouw (huis)dieren!