De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Maak kennis met nieuwe business modellen: sociaal. duurzaam. circulair.

Werken

Onze maatschappij verandert razendsnel. Met onze oude manier van denken en ondernemen komen we er niet meer. Het mooie is dat elke dag mensen ideeën krijgen om de zaken op een slimmere manier aan te pakken. Net op die manier maak je als vakman het verschil.

Ben je zelf op zoek naar andere manieren om business te genereren? Wil je als vakman geïnspireerd worden door nieuwe vormen van ondernemerschap, waar duurzaamheid en sociaal engagement key elementen zijn? Kom dan op 18 september naar de volgende Passe-Partout van VAKlab.

Passe-Partout levert inspiratie aan vakmensen over de vakmanschappen heen om een betere ondernemer te worden. De topics zijn heel divers en actueel: van prijszetting tot storytelling, van samenwerkingsmodellen tot het starten met sociale media, van duurzaam ondernemen tot innovatie en opmaken van contracten. Een expert behandelt de thematiek vanuit de theorie en we koppelen er een of meerdere praktijkgetuigenissen aan vast.

De theorie wordt ditmaal gebracht door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Keramist Ann Van Hoey en Rik Ruigrok maken de vertaalslag naar de praktijk en getuigen over hun businessmodel.

Programma

  • 18.00 u.    Ontvangst met broodje
  • 18.30 u.    Ondernemen vraagt om nieuwe business modellen: sociaal.duurzaam.circulair., door Jan Jonker
  • 19.30 u.    Pauze
  • 20.00 u.    Vakmensen getuigen en gaan in interactie met het publiek:
    • Ann Van Hoey vertelt over haar samenwerking met dagcentrum Den Ateljee: van idee naar het leggen van de eerste contacten en het maken van prototypes, tot het opstarten van de productie en het zoeken naar oplossingen om het te vermarkten.
    • Rik Ruigrok is zaakvoerder van Herso.nl en hij schetst zijn businessmodel als circulaire houtbewerker: unieke producten met een lage footprint vanuit de gedachte dat hout nooit afval kan zijn.
  • 21.00 u.    Netwerkdrink
  • 22.00 u.    Einde

Wanneer
Dinsdag, 18 september 2018

vanaf 18.00 u.

Waar

Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, B-3600 Genk

Doelgroep

Student, starter, kennispartner, doorwinterde ondernemer,... kortom iedereen die het topic interessant vindt.

Prijs

deelnemen is gratis, maar inschrijven via info@vaklab.be is verplicht.

Organisator

VAKlab Bokrijk

Meer info

www.vaklab.be/kalender