De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Albertkanaal langs bedrijventerrein Lummen-Beringen

Innovatief Waterstofproject - Bionerga onderzoekt mogelijkheden

donderdag, 12 juli 2018

Vorige week kende de Limburgse deputatie en subsidie toe aan Bionerga om het teveel aan energie afkomstig van haar nieuwe biostoomcentrale in Beringen om te zetten in waterstof. De Limburgse maatschappij, die van ons afval opnieuw energie maakt zal de 200.000,00 euro aan provinciale SALK middelen inzetten om werkingsconcepten te onderzoeken die het verdelen van deze groene waterstof meer kostenefficiënt maken. Als het project slaagt wordt Limburg duurzamer én krijgt onze economie een stevige boost

Na de onderzoeksfase moet het mogelijk zijn om tegen een competitieve prijs groene waterstof te leveren aan industriële gebruikers. Zij kunnen dan op hun beurt hun productieprocessen verduurzamen. Ook de haalbaarheid voor een waterstoftankstation voor bussen en trucks zal onderzocht worden. Limburg zou daarmee de groene mobiliteit kunnen introduceren op voertuigen die gekend zijn om hun verhoogde uitstoot omdat ze regelmatig starten en stoppen én kunnen uitpakken met het eerste Limburgse tankstation voor waterstof. De afname van industrie, bussen en truck moet de kost voor waterstof aanzienlijk drukken en kan op termijn waterstof betaalbaar maken voor particulieren.  

Voor de uitvoering van het project en het opzetten van een H2-micro-netwerk in Ravenshout, wordt nauw samengewerkt met POM Limburg.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.