De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bezoekers en een workshopbegeleider aan het knutselen.

Beleef de wereld

Laat je strikken voor de wereld

Het project "Laat je strikken voor de wereld" brengt op een laagdrempelige en ludieke manier Noord-Zuidthema's bij de brede Limburgse bevolking. De uitdaging in september 2011 om tegen eind 2013 minimum 3.000 Limburgers te strikken is geslaagd. We strikten maar liefst 7.000 Limburgers in meer dan 500 workshops.

De Provincie Limburg en 11.11.11. vonden dit reden genoeg om het project met  enkele jaren te verlengen. We gaan dus nog even door met het organiseren van leuke en laagdrempelige workshops over thema's uit de ontwikkelingssamenwerking.

"Limburgers - wereldburgers" jullie bewijzen het!

Het concept is simpel: via een aantal toffe activiteiten sensibiliseren we groepen en verenigingen rond eerlijke handel, Milleniumdoelstellingen, klimaatproblematiek, armoede in het Zuiden, mensenrechten, ...

De activiteiten zijn divers: een kookworkshop, een chocoladeproeverij, een wijnproeverij, een gps-stadsspel, Knap-recycleren en een (h)eerlijk kinderfeest. Voor ieder wat wils dus, stuk voor stuk leuke en leerrijke activiteiten.

Je bepaalt zelf locatie en tijdstip van de activiteit. "Laat je strikken" zorgt voor materiaal, ingrediënten en een vrijwilliger die de activiteit begeleidt.

Vorming 4de pijler

De 4de pijler is de benaming voor particuliere initiatieven die een project in het Zuiden ondersteunen. Zowel feitelijke verenigingen, vzw’s als privépersonen kunnen initiatiefnemer zijn. Zo zijn er vakbonden, ziekenhuizen, maar ook wereldreizigers die een project in het Zuiden steunen.

Het provinciebestuur organiseert vormingen en workshops zodat de particuliere initiatiefnemers hun projectwerking, projectevaluatie of vrijwilligerswerking kunnen optimaliseren. De deelnemers vormen eigen netwerken en leren ook van elkaar.

Nieuws

donderdag, 18 oktober 2018
YOUCA - Youth for change and action
Vandaag is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Dat betekent dat meer dan 15.000 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel niet naar school willen, maar aan het werk. Het loon dat ze verdienen,...