• Nieuws
  • PCCE neemt EU-Prijs voor Cultureel Erfgoed in ontvangst en stelt coproductie “Ief Postino” voor aan Europese erfgoedsector
Postauto Ief Postino, op achtergrond mijntoren

maandag, 25 juni 2018

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed trok naar de eerste editie van de European Cultural Heritage Summit, in Berlijn, om er de Europa Nostra Award in ontvangst te nemen en er de gelauwerde coproductie “Ief Postino: België en Italië verbonden door brieven” voor te stellen aan collega’s uit heel Europa.

“Een extra award voor 'Ief Postino' was uiteraard heel leuk geweest, maar we mogen uit ervaring spreken als we stellen dat deelnemen - mét al een mooie titel op onze naam - aan deze Europese Erfgoedtop minstens even belangrijk is als winnen.
Het PCCE vindt er inspiratie en inspireert er anderen, het bouwt er bruggen met organisaties en personen die met even veel bevlogenheid hun erfgoed, van lokaal tot werelderfgoed, van onroerend tot roerend erfgoed, toegankelijk willen maken voor een groot en breed publiek”, vertelt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.

Tijdens deze Europese bijeenkomst, van 18 tot 24 juni 2018, namen de laureaten van de EU Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Award deel aan de Excellence Fair op 21 juni 2018 en presenteerden er hun geselecteerde projecten aan de Europese erfgoedsector.

Daags nadien, op 22 juni 2018, was er de prijsuitreiking, waarbij voorzitter van Europa Nostra Placido Domingo, Europees commissaris voor Educatie, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics en Duits bondspresident Dr. Frank-Walter Steinmeier dit jaar aan 29 organisaties en personen uit 17 landen een award mochten overhandigen.
Coproducenten de Wenkbrauwerij, VRT en het PCCE kregen de titel in de categorie “Onderwijs, opleiding en bewustmaking”.

Als één van de 29 laureaten dit jaar mocht de provincie Limburg er de eerder aangekondigde Europa Nostra Award in ontvangst nemen.

Lees er meer over in het persbericht.

• Nieuws