Weekendresultaten SLim-actie 2018: van vrijdag 19 tot maandag 22 oktober

De Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg houden elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones.
Met de SLim-acties willen we vooral het aantal weekendongevallen in onze provincie verminderen maar ook de mensen bewust maken dat ze elk weekend gecontroleerd kunnen worden.

SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders, de 14 korpsen van lokale politie, de Wegpolitie Limburg, het parket, de burgemeesters en de mediapartners.

SLim-controles

3 korpsen van lokale politie en de WegPolitie zetten het voorbije weekend controles op in de provincie Limburg:

• Wegpolitie Limburg
  • politiezone Maasland
  • politiezone Borgloon.

Er werd in totaal bij 621 bestuurders een ademtest afgenomen 15 van deze ademtests (of 3 %) waren positief.

• 936 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid 7 % procent van de voertuigen of 65 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid.
  • Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 31 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 5 bestuurders droegen geen gordel. 13 bestuurders voldeden bij de wet niet aan de bij de wet gestelde technische eisen waaraan de motorvoertuigen dienen te voldoen. 4 bestuurders pleegde een inbreuk op de wetgeving rijbewijs. Er werden ook nog 9 andere verkeersinbreuken vastgesteld.
  • Bij deze SLim-controles werden 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Weekendongevallen

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Let wel op: niet alle ongevallen met stoffelijke schade worden aan de politie gemeld!

• Bij deze letselongevallen vielen 11 lichtgewonden.
  • Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 20 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 30 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
  • Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

De gegevens over de verkeersongevallen van PZ Lommel, PZ Bilzen/Hoeselt en Voeren werden niet ontvangen.

maandag, 03 september 2018
Bedankt!
Aan alle Limburgers en niet-Limburgers die deelnamen aan de online-enquête om onze website te verbeteren: bedankt!! In augustus waren jullie met maar liefst 579 om de online-enquête in te vullen....