De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC

Lezing - PNC in dialoog - Darwin in de stad

Lezing PNC in dialoog - Darwin in de stad - Provinciaal Natuurcentrum

Stadsnatuur door de ogen van Darwin

In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en zal de verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naartoe? Naar de stad, is een conclusie van Menno Schilthuizen. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Dankzij evolutionaire aanpassingen die zich voltrekken met snelheden waarvan Darwin niet had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin, helaas, veel biodiversiteit verdwijnt maar ook splinternieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

In het thema "verbinden van natuur" kijken we naar de stedelijke natuur, vaak onderbelicht of ondergewaardeerd, maar wel een belangrijk element in het fijnmazige netwerk van biodiversiteit rondom ons. Professor Menno Schilthuizen (Naturalis Biodiversity Center Leiden en Universiteit Leiden) geeft ons nieuwe inzichten en gebruikt hiervoor het evolutionaire proces als basis.

Programma

  • 19.00 u. - Inleiding door Jan Mampaey, diensthoofd PNC
  • 19.10 u. - Lezing door Menno Schilthuizen, Naturalis Biodiversity Center Leiden en Universiteit Leiden
  • 20.20 u. - Vraagstelling – discussie
  • 20.40 u. - Slotwoord door Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur
  • 20.50 u. - Netwerkmoment met receptie
  • 22.00 u. - Einde.

Wanneer
Dinsdag, 20 november 2018

van 19.00 tot 22.00 u.

Waar

Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86, 3600 Genk

Meer info

Inschrijven voor deze lezing is niet meer mogelijk. Indien je nog wil komen, contacteer dan op 20 november het Provinciaal Natuurcentrum via 011 26 54 50 of pnc@limburg.be. Mogelijk melden deelnemers zich af en komen er plaatsen vrij.