Jan Peumans, Frank Smeets en Herman Reynders aan de ondertekeningstafel

Licht op groen voor LSM

maandag, 26 februari 2018

Op 23 februari 2018 ondertekenden Vlaams minister Philippe Muyters, gouverneur Herman Reynders en voorzitter Frank Smeets de verlenging van de protocolovereenkomst zodat de werking van de stichting Limburg Sterk Merk (LSM) verder loopt tot 2025.

De protocolovereenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Limburg bestaat reeds van 2008. LSM werd opgericht om de niet-rendementsgebonden middelen van de NV LRM en de aandelen van LISOM aan de provincie Limburg toe te wijzen.

De opdracht van LSM: het bevorderen van de economische, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Limburg. LSM financiert dus projecten die van strategisch belang zijn voor de regio en die een hefboom vormen voor de werkgelegenheid, mobiliteit, gezondheidsvoorzieningen, onderwijs, milieu, woon- en cultuuraanbod en toerisme in Limburg.

Tijdens de periode 2008-2017 heeft LSM meer dan 300 grote en kleine projecten gefinancierd voor een totaal bedrag van 280 mio euro.

Lees meer over deze projecten in het persbericht.

Door de verlenging van het protocol kan LSM de komende jaren verder inzetten op actuele en toekomstige maatschappelijke uitdagingen in de regio. Bij het begin van elke nieuwe bestuursperiode, legt LSM in overleg met de Vlaamse Regering en op basis van een omgevingsanalyse een strategisch kader vast waarbinnen de ondersteuning van projecten kan gebeuren.