Herfstwandeling in het bos

Herfstvakantie meer dan geslaagd voor Limburg

maandag, 04 november 2019

Limburg mag spreken van een geslaagde herfstvakantie. Zo blijkt uit cijfers van Toerisme Limburg. Er werden 161.000 overnachtingen geboekt en de helft van de Limburgse logiescapaciteit was bezet.

De gezinsvriendelijke vakantieparken en vakantiewoningen werden het vaakst geboekt. De verblijfsaccommodaties waren hier voor 70 % ingenomen. “De herfstvakantie blijkt ideaal voor een korte vakantie met het gezin dicht bij huis”, zegt gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg Igor Philtjens. De toeristen kwamen vooral uit West-Vlaanderen, Nederland.

De hoogste bezettingsgraad voor Limburg laat zich optekenen in de Voerstreek. Daar waren de logies voor 73 % gevuld. “In het najaar wordt er traditioneel veel gewandeld, dus is het niet verwonderlijk dat de Voerstreek het goed doet”, zegt Igor Philtjens.

50.000 fietsers

Naast wandelaars trok onze provincie vooral veel fietsers aan. Zo reden afgelopen week bijna 50.000 fietstoeristen door Limburg. “Dat zijn er 29 % meer ten opzichte van de vorige herfstvakantie”, weet gedeputeerde Igor Philtjens.“De attracties Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen lokten beiden meer dan 3.000 fietsers. Fietsen door de Bomen, dat midden juni opende in Bosland in Hechtel-Eksel, rondde ondertussen de kaap van 200.000 fietsers.”

Ook de evenementen scoorden opvallend goed. Zo waren Halloween On Rails bij Railbike in Bilzen, de Halloweentochten van park Molenheide in Houthalen-Helchteren en Wondergrond bij C-Mine in Genk allemaal uitverkocht.

Ook Bokrijk was erg in trek. Maar liefst 24.000 bezoekers bezochten de voorbije dagen het Limburgs openluchtmuseum, waarvan ongeveer de helft de Bruegelexpo.