De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Rendertekening bovenaanzicht Fietsen door de Bomen

Voorbereidingswerken Fietsen door de Bomen van start

donderdag, 21 juni 2018

Deze week is het startschot voor het nieuwe fietsbelevingsproject Fietsen door de Bomen gegeven. Nadat eerder het Limburgse architectenbureau De Gregorio & Partners werd aangesteld, heeft de Raad van Bestuur van Toerisme Limburg vzw de aannemer voor het project bekend gemaakt. Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg: “Met deze nieuwe fietslandmark creëren we net zoals bij Fietsen door het Water een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving.”  

Blijven investeren én innoveren als Fietsparadijs

Fietsen door de Bomen komt ter hoogte van knooppunt 272 en wordt een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen aan het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel. Het gebied omvat ruim 4.500 hectaren bos en is daarmee het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen.
Het is een SALK-project van Toerisme Limburg, met de financiële steun van de provincie Limburg, Toerisme Vlaanderen, de gemeente Hechtel-Eksel en met projectpartner Agentschap voor Natuur en Bos. “Het fietsroutenetwerk is onze grootste toeristische troef. Daarom blijven we hierin investeren vanuit de provincie. Maar om de koppositie van Limburg als Fietsparadijs te versterken, moeten we ook blijven innoveren. En dat doen we met een reeks belevingsvolle fietsprojecten, verspreid over de provincie”, aldus Igor Philtjens.  

Na een grondige selectieprocedure mochten vijf kandidaten een offerte indienen. Uiteindelijk selecteerde Toerisme Limburg het internationale staalconstructiebedrijf Smulders Group NV.
Het bedrijf maakt deel uit van de infrastructuurtak van de Franse groep Eiffage, één van de grootste Europese spelers in de sector van de bouw en openbare werken en heeft een gevestigde reputatie in de productie en montage van zware, complexe en architectonische staalconstructies.  

In harmonie met de natuurlijke omgeving

Gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens: “Net als het unieke fietsbelevingsproject Fietsen door het Water staat Fietsen door de Bomen in harmonie met de natuurlijke omgeving. Het bouwproces verloopt nauwgezet met respect voor de bomen, de dieren, de natuurlijke omgeving en de buurtbewoners en het project komt tot stand in nauwe samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang.”

De voorbereidingswerken zullen nog deze maand starten al zal de staalconstructie zoveel mogelijk in het atelier worden voorbereid en daarna ter plaatse worden gemonteerd. Tegen het einde van het jaar moeten de bouwwerken afgerond zijn.      

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.