• Leven
  • Veiligheid

donderdag, 28 november 2019

Om het belang van goede fietsverlichting en fluorescerende kledij en accessoires te verduidelijken, vindt van maandag 2 tot vrijdag 6 december 2019 de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting – zwakke weggebruikers / bromfietsers" plaats. De Limburgse politiekorpsen zullen tijdens deze periode strenger optreden tegenover zwakke weggebruikers die zich niet zichtbaar opstellen in het verkeer.

“(Fiets)verlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook en vooral dat de andere weggebruikers jou goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op!", aldus gouverneur Herman Reynders. "Verlichting is dan nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter!”, besluit de gouverneur.

De actie moet fietsers daarom doen inzien dat een degelijke fietsverlichting absoluut geen overbodige luxe is. Goed opvallen in het verkeer doet het risico op ongevallen namelijk aanzienlijk afnemen.

Lees het volledige persbericht.

• Leven
  • Veiligheid
  • Thema-actie "Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers" (2-6 december 2019)