De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Jumelage met Guangdong

Tijdens het koninklijk bezoek van Koning Filip I en Koningin Mathilde aan China, in juni 2015, sloten de provincies Guangdong en Limburg een samenwerkingsovereenkomst af. Meteen ondernamen beide regio’s heel wat inspanningen om elkaar beter te leren kennen.

In oktober 2015 trok een delegatie onder leiding van gouverneur Herman Reynders naar de provincie Guangdong. In diezelfde periode konden de Limburgers kennis maken met Guangdong aan de hand van een unieke fototentoonstelling in de Provinciale Bibliotheek Limburg en de dansvoorstelling "That pot of tea in Chaoshan" van het gerenommeerde "Southern Song and Dance Company" over het Chinese leven in het Cultureel Centrum van Hasselt.

Tijdens het bezoek in Guangdong kreeg het provinciebestuur voor het eerst de kans om Limburg uitgebreid te promoten. De delegatie maakte kennis met de onderwijssector en kon contacten leggen met de Guangdong University of Technology en het Guangdong Tourism Institute. Naast enkele interessante bedrijfsbezoeken, organiseerde Locate in Limburg een seminarie voor bedrijven uit de regio en sloot VOKA Limburg een samenwerkingovereenkomst af met hun Chinese evenknie: CCPIT Guangdong.
De delegatie kwam met heel wat huiswerk en afspraken terug naar Limburg.

In december 2016 plant de provincie Limburg, samen met Locate in Limburg, de UHasselt, de Hotelschool Hasselt, VOKA Limburg, en een journalist voor zowel van Het Belang van Limburg, VRT-Radio2 en TVL een nieuw werkbezoek.

Nieuws

donderdag, 11 mei 2017
Key figures 121st Canton Fair
China's largest trade fair concluded its 121st session on 5 May in Guangzhou, Guangdong province. Export turnover reached 30 billion U.S. dollars, up 6.9 percent from last year's 119th session. A total...
maandag, 24 april 2017
Nansha Port in Guangdong Free Trade Zone
April 21, 2017 was the 2nd  anniversary of the establishment of Guangdong Free Trade Zone (GD FTZ). According to a report released by Nansha District last Friday (April 21), it's GDP reached...