De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburgsymbool

Limburgsymbool

Fiere Limburgers maken een regio sterk!

Limburg is een gastvrije provincie met dynamische inwoners en een gezellige sfeer, waar een bijzonder gevoel van betrokkenheid en samenhorigheid leeft. Daarenboven is Limburg een plek waar enorm veel talent leeft en bijzondere prestaties worden neergezet waar we alleen maar fier op kunnen zijn.

Het LIMBURGSYMBOOL geeft uitdrukking aan deze positieve Limburgse waarden en wil zoveel mogelijk Limburgers aanzetten om hun fierheid uit te dragen. Want fiere Limburgers maken een sterke regio! 

Het is een symbool voor en van alle Limburgers, groot en klein, jong en oud!

Draag het Limburgsymbool mee uit: bestel de Limburgsticker

Elke fiere Limburger kan zijn steentje bijdragen en een gratis Limburgsticker aanvragen voor naast de nummerplaat van zijn wagen of een andere herkenbare plaats. Vraag nu je gratis sticker aan.

Limburgambassadeurs Kim Clijsters, Regi Penxten en Ronnie Leten  

Kim Clijsters, Regi Penxten en Ronnie Leten zijn de 3 officiële ambassadeurs van het Limburgsymbool. Zij laten waar ze ook gaan zien dat ze terecht fiere Limburgers zijn.  Lees meer over onze ambassadeurs.

Volg de verhalen van onze Limburgers

Voor ons is elke Limburger een ambassadeur voor onze regio. Om de 2 weken neemt daarom een Limburger onze Facebookpagina over om zijn kijk op Limburg met ons te delen. Like de Facebookpagina www.facebook.com/limburgsymbool en volg de verhalen en acties van onze Limburgers op de voet. Wie hieraan wil meewerken, kan steeds contact opnemen met de provincie Limburg via Limburgsymbool@limburg.be. Bekijk hier welke Limburgers al mee deden.

We kijken door een open dakconstructie naar de lucht. Een industrieel uitziende metalen constructie. Sommige stukken zitten onder een laag roest. 6 jongeren staan schijnbaar bewegingloos onder de koepel: 4 jongens en 2 meisjes. Plotseling beginnen ze door de constructie heen te rennen.

De kantine van een schoolgebouw. Jongeren zitten aan tafels te eten en te werken. Iemand deelt stickers uit met daarop het hartvormige logo van de provincie Limburg. De beelden van de kantine worden afgewisseld met die van de rennende jongeren. Iedereen aan tafel krijgt een sticker. Sommigen plakken hem op hun laptop, anderen op hun trui, agenda of telefoon. De jongeren rennen intussen nog steeds door de metalen constructie heen. Ze komen zowat alle zes tegelijkertijd aan bij een open ruimte met in het midden het logo van de provincie. Een van de jongens grijpt het snel en rent ermee weg. In de kantine heeft een jongen stickers op zijn pet en nek geplakt. Al wie in de kantine komt, krijgt een sticker. De stickers worden overal geplakt, ook op ventilatiebuizen in het gebouw.

Buiten springen zes jongeren gelijktijdig in de lucht, met achter hen drie grote rode letters: WOW. Voor een gebouw van Hogeschool PXL gooit een meisje met bril het logo van de provincie in de lucht en vangt ze het weer op. Ze lijkt het buiten beeld door te geven aan een ander meisje, dat voor het Navormingscentrum staat. Zij neemt het buiten beeld aan, draait het om en geeft het buiten beeld weer door, deze keer aan een jongen voor een gebouw met "LUCA" op het raam. Hij geeft het op zijn beurt door aan een andere jongen, die het logo opnieuw buiten beeld lijkt door te geven. Een skater rijdt door het beeld. Hij stopt, flipt zijn skateboard omhoog en laat een van de stickers op de onderkant van zijn board zien.

Een meisje zit op een stoel in een aula. Ze houdt een sticker van de provincie vast en laat hem aan de camera zien. Verschillende andere jongeren nemen plaats in de aula, elk met een sticker. Ze houden de sticker voor zich uit. Sommigen hebben twee stickers vast. Ze gaan zo zitten dat ze samen het hartvormige logo van de provincie vormen. De camera zoomt uit, zodat het hart duidelijk te zien is. Het logo verschijnt vervolgens in beeld.

(Tekst in beeld)
Ook een fiere Limburger?
Bestel onze sticker gratis via:
www.limburgsymbool.be/stickers

Volg het Limburgsymbool op Facebook!
https://www.facebook.com/limburgsymbool

Nieuws

vrijdag, 18 augustus 2017
Gouverneur Herman Reynders met op de achtergrond doorkijkkerkje van Borgloon
Vanaf vrijdag 18 augustus neemt onze gouverneur Herman Reynders onze Facebookpagina van het Limburgsymbool over. 100ste gastredacteur Herman Reynders (59 jaar) is afkomstig uit een familie die al...
vrijdag, 04 augustus 2017, 11.00 u.
Gastfacebooker Maarten Cox
Vanaf vrijdag 4 augustus neemt Maarten Cox onze Facebookpagina van het Limburgsymbool over. Wie is Maarten Cox? Maarten Cox (32 jaar) is geboren en getogen in het mooie en gezellige Neerpelt en woont...
maandag, 31 juli 2017
Radio 2 reporters Maarten Cox en Katrien Vaes aan de zomerse pop-up
Elke vrijdag van juli en augustus is de provincie Limburg samen met Radio 2 Limburg tijdens de Middagpost (van 12 tot 13 uur) te gast op een Limburgs fietspunt met een zomerse pop-up om de fietssticker van...