De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Sfeerbeeld cartoon opvoedingsituatie

Maak het mee!

vrijdag, 18 maart 2016

De provinciale dienst Opvoedingsondersteuning en Jeugdwelzijn ondersteunt kinderen en hun ouders door in te zetten op sterke netwerken rond kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

 

Hiermee wordt de zorg voor kinderen en jongeren een zaak van iedereen. Ben je nu ouder, leerkracht, opvoeder, vrijwilliger in de school, beleidsverantwoordelijke, sportmonitor, buurman, jeugdwerker, begeleider in de kinderopvang, grootouder, … iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij aan een positief klimaat waarin kinderen opgroeien.

"Maak het mee!"

Het provinciebestuur wil ouders en andere opvoeders versterken in dit samenspel en heeft enkele methodieken ontwikkeld die inzetbaar zijn om het gesprek tussen opvoeders aan te gaan.

"Maak het Mee!" is een opvoedspel dat groepen ouders kunnen spelen. Op ludieke wijze komen allerlei thema’s aan bod die ouders met kleine en grote kinderen bezighouden. Plezier verzekerd!

Jaarlijks organiseren we mee de Week van de Opvoeding. We proberen iedereen warm te maken voor opvoeding en steken alle opvoeders een hart onder de riem.

Ondersteuning samenwerkingsverbanden en projecten

De dienst Opvoedingsondersteuning en Jeugdwelzijn biedt verdere ondersteuning aan lokale en regionale samenwerkingsverbanden rond opvoedingsondersteuning. Bijna iedere Limburgse gemeente bouwt aan een Huis van het Kind of engageert zich in een regionaal samenwerkingsverband opvoedingsondersteuning: de opvoedingswinkels. En op verschillende plaatsen in Limburg lopen er projecten die zich specifiek op baby's en peuters richten. Telkens bieden we hier ondersteuning en begeleiding op maat.

Wil je meewerken aan een samenwerkingsverband opvoedingsondersteuning? Contacteer de dienst Opvoedingsondersteuning en Jeugdwelzijn.

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

maandag, 06 november 2017
Gedeputeerde Smeets- Eén, Sterk, Duurzaam, Sociaal Limburg
Op 6 november 2017 nam eerste gedeputeerde Frank Smeets het woord tijdens de Novemberzittingen. Frank Smeets is bevoegd voor financiën, budget en meerjarenplanning, welzijnsbeleid, wonen en...