De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Stille waters doorgronden
Stille waters in Limburg

Stille waters doorgronden

Meet van 16 mei tot 30 september 2018 de fitheid van jouw vijver. De vragen zijn eenvoudig opgesteld en leiden jou stap voor stap door het onderzoek. Voor onze fitheidstest moet je niet per se de tuin in.

Meedoen is de boodschap! Je leert bij over jouw vijver en participeert in een grootschalig natuuronderzoek. En dan is er natuurlijk de bonus: meedoen betekent kans maken op een verwenweekend voor twee personen met overnachting in het RivierPark Maasvallei.

Meten is weten: elke vijver in tuin of park telt

"Stille waters doorgronden" wil alle Limburgse vijvers in kaart brengen en hun fitheid meten. Elke vijver - ook die van jou, je familie of vrienden telt.  Die vijver kan in je tuin, een park, een wandelgebied ... liggen.

Alle informatie wordt centraal verzameld en door wetenschappers ontrafeld. Dit gebeurt in overeenstemming met de richtlijnen inzake privacy. De eerste resultaten verschijnen in juli: hou deze website in de gaten!

Op watersafari in eigen tuin

Heb je de smaak echt te pakken gekregen? Trek dan laarzen aan en ga op watersafari. Ontdek het waterleven in jouw vijver met onze plezante en leerrijke laagdrempelige onderzoekjes of meer diepgaande inventarisaties. Maak kennis met schaatsenrijders, waterschorpioenen en bootsmannetjes.

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je een superfitte vijver? Dat kan ook! Met onze tips geniet je nog meer van jouw vijver en maak je er een echte thuis van voor planten en dieren.

Blijf op de hoogte!

"Stille waters doorgronden" is een langtermijnproject. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Provinciaal Natuurcentrum en blijf op de hoogte.

Tips voor een fitte vijver
Stille waters in Limburg

Nieuws

maandag, 13 augustus 2018
Provinciemedewerkers testen de vijver op het domein
De campagne "Meet de fitheid van je vijver" brengt zoveel mogelijk Limburgse vijvers en poelen in kaart en test hun fitheid. Collega’s van het Provinciehuis gingen alvast enthousiast aan de slag in de...
donderdag, 12 juli 2018
Gedeputeerde Vandenhove met twee anderen in de Fruitvallei in Sint-Truiden.
De provinciale campagne "Meet de fitheid van je vijver" loopt van 16 mei tot en met 30 september 2018 en roept elke Limburger op om via www.stillewatersdoorgronden.be de fitheid van vijvers te meten....
woensdag, 20 juni 2018
Blaasjeskruid
Al 690 Stille Waters! 690 Limburgers hebben de fitheid van hun vijver gemeten. Doe ook mee en we hebben nog voor de zomervakantie 1.000 vijvers! Op het einde van juni wordt het eerste...
  • Start
  • Stille waters doorgronden