De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Toekomstbeeld be-MINE

"be-MINE PIT: Design & Build" van start, binnenkort mijnbelevingscentrum in Beringen

donderdag, 21 juni 2018

Op woensdag 20 juni 2018 keurde de provincieraad de gunningswijze en selectievoorwaarden goed voor de realisatie van het volledige project “be-MINE PIT”, het erfgoedproject voor de bewaarde mijngebouwen in Beringen.

“Deze goedkeuring door de provincieraad en de Europese publicatie van de oproep vormen het startschot voor dit grootse project, geraamd op ruim 22 miljoen euro. Met het mijnbelevingscentrum be-MINE PIT krijgt de site een inhoudelijke ziel, Beringen een toeristisch icoon, de Limburgse mijnstreek een toegangspoort en Limburg een all-weather attractie met internationale aantrekkingskracht”, vertelt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.  

De selectiefase is de eerste stap in deze “design & build”-opdracht die het volledige traject behelst: van het ontwerp, alle noodzakelijke studieopdrachten, de coördinatie van, het toezicht op en de uitvoering van de werken tot de realisatie van het volledige project. De huidige planning voorziet nu om in de tweede helft van 2019 met de werken te starten en ze medio 2021 af te ronden.

Lees er meer over in het volledig persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.