De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
POM directeur Frank Zwerts en gedeputeerde Erik Gerits samen met Noël Slangen

Frank Zwerts krijgt de sleutel van POM Limburg

woensdag, 27 september 2017

Onder de symbolische titel "POM Limburg, de metamorfose" heeft de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg gisterenavond in het auditorium van Thor Central (Genk) haar vernieuwde werking en nieuwe directeur voorgesteld. “Met het nieuwe profiel van POM Limburg tonen we de ambitie en gedrevenheid om van de POM een slagkrachtig orgaan te maken dat een sterke rol opneemt in het functioneren van het Limburgs economisch weefsel”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter van POM Limburg Erik Gerits.

POM Limburg staat in voor de uitvoering van het provinciaal economisch beleid. Onder impuls van transformatiemanager Noël Slangen werd een nieuwe strategie ontwikkeld rond drie grote domeinen: ruimtelijke economie, kennisverzameling en kennisdeling en de platform- en projectwerking rond acht sectoren die belangrijk zijn voor de Limburgse economie. De doorstart van POM is gisteren tijdens een event op het Thor Park in Genk in de verf gezet.

Gedeputeerde Erik Gerits: “Zowel in de sociaaleconomische politiek van ons provinciebestuur als in de hervorming van POM Limburg staat voor mij één woord centraal: SAMEN. We willen de samenhang tussen verschillende actoren en structuren versterken, we willen de samenwerking volgens het triple helix model (bedrijven, kennisinstellingen en overheid) sterk ondersteunen en we willen het samengaan faciliteren om onze Limburgse krachten te verenigen.”

Vanop haar nieuwe locatie op de Corda Campus hoopt POM Limburg vanaf 2018  die nauwe samenwerking met andere sociaaleconomische organisaties binnen en buiten Limburg te kunnen bewerkstelligen. Erik Gerits overhandigde symbolisch de sleutel van POM Limburg aan de nieuwe directeur Frank Zwerts. “We zullen ons hoofdzakelijk richten op initiatieven die anderen nog niet of onvoldoende oppikken, maar waar wij van geloven dat ze een wezenlijk verschil kunnen maken voor de economische ontwikkeling van Limburg”, aldus de kersverse directeur.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.