Meer weten...

Onderzoek van de actuele economische waarde en ruimtelijke impact van de Limburgse paardenhouderij

Werken

Limburg heeft in de Vlaamse hippische en Euregionale context een relevante positie verworven. De aanwezigheid van sportieve successen, internationaal gepositioneerde fokkerijen, innovatieve dierenartsenpraktijken, hippische centra en een goede geografische bepalen deze positie. Tegelijkertijd is de paardenhouderij een sterke beeldbepalende actor van het Limburgse platteland.
Op provinciaal niveau bestond er nog geen accuraat beeld van de sector, noch in termen van economische omvang noch in termen van ruimtegebruik. Vandaar dat, Inge Moors,  gedeputeerde van Landbouw en Platteland, een onderzoek instelde.

Een onderzoeksteam van de Antea Group stelde de bevindingen voor de provincie Limburg op in een uitgebreid rapport met zowel aanbevelingen voor de beleidsmakers als een sterkte-zwakte analyse.

De resultaten van dit onderzoeksrapport worden voorgesteld op de Stoeterij van de familie Ludo Philippaerts.

Programma:

• Verwelkoming door Lode Ceyssens, burgemeester Oudsbergen en Vlaams Volksvertegenwoordiger
  • Inleiding en doel van de studie  door Inge Moors, gedeputeerde Landbouw en Platteland, Ruimtelijke Ordening en Planning
  • Toelichting onderzoek door Valerie De Kerpel, director Studieburo Policy Research Corporeation en namens Antea Group
  • Reflectie Jan de Boitselier, manager PaardenPunt Vlaanderen
  • Rondleiding terrein door Ludo Philippaerts, eigenaar Stoeterij Dorperheide
  • Receptie

Donderdag, 25 april 2019

start om 10.30 u.

Stoeterij Dorpeheide, Oudsbergerweg 99, B-3670 Oudsbergen

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan tot 19 april 2019.

Provincie Limburg, dienst Landbouw & Platteland

landbouwenplatteland@limburg.be - tel. 011/23 74 48