De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Provinciebestuur
  • Limburg lezingen: Dirk Van Damme - Onderwijs en opleiding in de Vlaamse kenniseconomie van morgen. Sterktes en uitdagingen

Limburg lezingen: Dirk Van Damme - Onderwijs en opleiding in de Vlaamse kenniseconomie van morgen. Sterktes en uitdagingen

Provinciebestuur
Limburg Lezingen - Dirk Rochtus - De macht van Duitsland

Het is een boutade te zeggen dat de enige grondstoffen die Vlaanderen heeft de kennis en competenties van zijn bevolking zijn. Onderwijs en opleiding bereiden voor op de kenniseconomie van morgen.
Maar doen we dat goed genoeg, zeker nu er enorme uitdagingen voor de deur staan, zoals de digitalisering en de impact van artificiële intelligentie op werk en jobs.

Het Vlaamse onderwijs doet het nog steeds uitstekend, maar er zijn zorgwekkende tendensen zoals de daling van excellentie en het blijvende verlies van talent bij risicogroepen. De Vlaamse arbeidsmarkt worstelt er mee om van diploma’s naar competenties over te schakelen. Permanente vorming en levenslang leren zijn nog steeds geen realiteit. Wat kunnen we beter doen?

Over deze en andere vragen reflecteert onderwijsspecialist Dirk Van Damme in de lezing "Onderwijs en opleiding in de Vlaamse kenniseconomie van morgen. Sterktes en uitdagingen."

Programma

  • 18.00 u. Welkomstwoord door gouverneur Herman Reynders
  • 18.05 u. Inleiding: Fouad Gandoul, columnist en onderwijskenner
  • 18.10 u. Lezing: Dirk Van Damme - Onderwijs en opleiding in de Vlaamse kenniseconomie van morgen. Sterktes en uitdagingen
  • 20.00 u. Vraagstelling en afronding

Over Dirk Van Damme

Dirk Van Damme (1956) studeerde pedagogische wetenschappen aan de UGent waar hij sinds 1995 hoogleraar is. Daarnaast was hij tussen 2001 en 2008 verbonden aan de VUB en was hij ook gastprofessor aan Seton Hall University in New Yersey.

Hij bekleedde jarenlang verschillende sleutelposities in het Vlaamse onderwijsbeleid, onder meer als algemeen directeur van de Vlaamse Interuniversitaire Raad en als kabinetschef van de Vlaamse minister van Onderwijs. Hij werkte mee aan de implementatie van de Bolognaverklaring en de ontwikkeling van het gelijke kansenbeleid in het Vlaamse onderwijs.

Sinds 2008 leidt hij het "Directorate for Education and Skills" van de OESO en onderzoekt hij vanuit Parijs het onderwijslandschap in de OESO-landen.


De gouverneur lanceerde, samen met de deputatie de "Limburg Lezingen". 4 tot 6 keer per jaar inspireren topsprekers uit België en het buitenland onze jonge, talentvolle en creatieve Limburgers.

Wanneer
Maandag, 12 maart 2018

vanaf 18 u.

Waar

Auditorum UHasselt - Campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 HASSELT

Doelgroep

Alle geïnteresseerden

Prijs

Gratis

Organisator

De gouverneur i.s.m. de deputatie van de provincie Limburg

Meer info

Inschrijven verplicht! Breng de automatische bevestiging mee als toegangsbewijs.

  • Start
  • Provinciebestuur
  • Limburg lezingen: Dirk Van Damme - Onderwijs en opleiding in de Vlaamse kenniseconomie van morgen. Sterktes en uitdagingen