De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburg smaakt naar meer logo

Limburg smaakt naar meer

Lokale producten zijn meestal verser en smaakvoller dan producten die een meerdaagse reis hebben afgelegd tot in de winkel. Maar dat is niet alles. Producten uit eigen streek zijn ook nog eens goed voor de lokale economie en bieden door hun traceerbaarheid en verhaal net dàt tikkeltje meer!
Dankzij de campagne "Limburg smaakt naar meer" kon je dit najaar het gevarieerde aanbod aan Limburgse land- en tuinbouwproducten ontdekken.

Advertenties en kookprogramma

Tien weken lang werden tien Limburgse land- en tuinbouwproducten in de kijker worden gezet. Vijf bekende Limburgers werden daarbij letterlijk het gezicht zijn van het product.
De producten waren ook te zien zijn in het kookprogramma "Jo" op TVL. Jo Grootaers (chef-kok Altermezzo) verwerkte de Limburgse producten hier in éénvoudige en frisse gerechten.

Herbekijk de afleveringen

Exclusief productmagazine

Om jullie meer info over de producten te verschaffen, liet de provincie een exclusief productmagazine maken. De vijf ambassadeurs vertellen hier over hun liefde en voorkeur voor het lokale product en er wordt ingezoomd  op leuke productweetjes, recepten en getuigenissen van koks, retailers, voedingsdeskundigen, ... die het onderscheidende karakter van de Limburgse producten verder onderschrijven.
Het magazine gemist? Dan kan je het ook online terugvinden via www.limburg.be/magazinelimburgsmaaktnaarmeer.

Bezoek ook Facebookpagina @LimburgSmaaktnaarMeer waar we samen met jullie andere Limburgers kunnen inspireren om meer Limburgse producten te kopen én zo de 2.900 Limburgse landbouwers te steunen.

Limburgse kerstmenu

Wie met Limburgse producten eens verrassend uit de hoek wilt komen tijdens de kerstadagen, kan dat met een Limburgs streekmenu van “Eet meer Limburg”.  Dankzij de samenwerking tussen de provincie Limburg, de Hotelschool Hasselt en Puur Limburg worden alle ingrediënten voor dit driegangenmenu aangeboden in een handige box voor 2 of 4 personen. De ingrediënten zijn afkomstig van 20 Limburgse producenten. Giovani Oosters bracht het menu op smaak en stelde voor de bereiding een handig receptenboekje samen. De gastronomische chef kiest in zijn restaurants bewust voor lokale producten. Door een weloverwogen keuze in de ingrediënten, is het menu ook nog betaalbaar ook. Het menu zet je al op tafel voor 15 euro per persoon en kan optioneel aangevuld worden met Limburgse bieren of wijnen. De pakketten kunnen nog tot en met 17 december besteld worden via Puur Limburg.

Na bestelling kan je de box op vrijdag 22 of op zaterdag 23 december afhalen in één van de afhaalpunten verspreid over de provincie.

 

Contactgegevens dienst

Landbouw en Platteland, Directie Economie, Europa, Landbouw en Platteland
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 74 47
e-mail landbouwenplatteland@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Korte ketenverkoop

Nieuws

donderdag, 07 december 2017
Jacque van Outryve, Inge Moors, Frank Smeets, Hilde Vandendriessche, Martin Willems, Jos Fagard, Paul Martens
PIBO campus vzw is dé Limburgse onderzoeksreferentie voor de akkerbouw. En dat al 20 jaar lang. De provincie Limburg en de campus hebben daarom op 30 november 2017 het 20-jarig bestaan van het...
woensdag, 29 november 2017
Eet meer Limburg box 2017
In de Hotelschool Hasselt is maandag voor het vierde jaar op rij het feestmenu "Eet meer Limburg" voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. "Hiermee...
donderdag, 09 november 2017
Novemberzittingen provincieraad 2017 - Een Sterk Sociaal Duurzaam Limburg - Inge Moors
Op 9 november 2017 sloot gedeputeerde Inge Moors de toelichtingen van het beleid 2018 van de Limburgse deputatie af. Als bevoegde gedeputeerde voor Ruimtelijke ordening, Landbouw, Plattelandsbeleid,...